У Херсонській області перевагами електронного звітування користуються 98% платників податку на додану вартість. Кількість платників єдиного соціального внеску, що звітують електронкою, складає 90,1%. Стовідсотково в он-лайн режимі подають звіти платники акцизного збору.

Кількість бажаючих подавати звітні документи до органів Міндоходів засобами телекомунікаційного зв’язку проти аналогічного періоду зросла на декілька позицій. Це свідчить про наміри бізнес-спільноти дедалі активніше використовувати сучасні інформаційні технології – запевняють у ГУ Міндоходів у Херсонській області.

Лідерами «електронізації» у січні 2014 року стали фізичні особи. Сьогодні новітні інформаційні технології використовують 28,5 тисячі херсонців. Цьому процесу сприяє безоплатна видача ключів електронного цифрового підпису.

Наразі херсонці безкоштовно отримали в місцевих Акредитованих центрах сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів України 43 тисячі сертифікатів електронного цифрового підпису.

Електронний цифровий підпис – зручний та сучасний спосіб не тільки спростити документообіг суб’єктам підприємницької діяльності, але й застрахувати свою інтелектуальну власність будь-якому громадянину, який користується електронною поштою.

Головне управління Міндоходів у Херсонській області нагадує суб’єктам підприємництва та громадянам, що посилені сертифікати відкритих ключів можна безкоштовно отримати в трьох пунктах реєстрації акредитованого Центру сертифікації електронних ключів, які діють при ДПІ у м.Херсоні, Новокаховській та Генічеській ОДПІ.

Источник: На Херсонщині 98% платників ПДВ звітують в он-лайн режимі