Разъяснения Фискальной службы Украины касательно сдачи финансовой отчетностиДержавна фіскальна служба України повідомляє, що на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 17.10.2013 №809-р “Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції створення та функціонування автоматизованої системи “Єдине вікно подання електронної звітності” із змінами, внесеними розпорядженням Кабінет) Міністрів України від 06.08.2014 № 705-р починаючи з 01.01.2015 року приймання га обробка фінансової звітності в електронному вигляді здійснюється за допомогою автоматизованої системи «Єдине вікно подання електронної звітності».

Звітність, яка подасться до Державної фіскальної служби України і Державної служби статистики України повинна формуватись у форматах на літеру «S». За результатами обробки такої звітності в органах Державної служби статистики України суб’єктам господарювання буде надіслана квитанція №2.

Якщо, органами Державної служби статистики України додатково формується повідомлення щодо результатів камеральної перевірки звітності, воно надсилається до суб’єкта господарювання засобами автоматизованої системи «Єдине вікно подання електронної звітності».

Звітність, яка подасться тільки до Державної фіскальної служби України формується за форматами на літеру «J». Відповідно, за результатами обробки такої звітності в органах Державної фіскальної служби України суб’єктам господарювання надсилається квитанції №2.