У лютому 2014 року Житомирською митницею Міндоходів виявлено три протиправних діяння, відповідальність за які передбачено Кримінальним Кодексом України (попереджено незаконні переміщення через митний кордон України холодної зброї та наркотичного засобу), – інформує начальник Житомирської митниці Міндоходів Юрій Маматюк.

Загалом за той же період митницею порушено 37 справ про порушення митних правил на суму 920 тис. грн. Найбільш поширеними порушеннями є переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, недекларування товарів, неправомірні операції з товарами, що перебувають під митним контролем.

Також працівниками митниці виявлено чотири факти незаконного переміщення наркотичних засобів та прекурсорів. З незаконного обігу вилучено 0,36 грама марихуани та 242 грама прекурсору.

За результатами розгляду судом справ прийнято 14 рішень про застосування конфіскації предметів правопорушення на суму 583 тис. грн. та накладення на правопорушників штрафів у 14 справах на суму 587 тис. грн.

Митницею розглянуто вісім справ про порушення митних правил. Постановами у цих справах на правопорушників накладені штрафи на загальну суму 63 тис. грн.

Источник: У лютому житомирські митники Міндоходів конфіскували контрабанди на суму 583 тис. грн.