Хочеться розказати про те, як корисна морська води і про те, що у наші дні називається таласотерапією. Про таке ще згадували греки у стародавні часи. Саме греки були підковані в науці і дуже любили медицину. Дуже кмітливий вчений Гіппократ призначав людям дуже багато морських процедур. Після цього пройшло дуже багато часу, перш ніж людство згадало про природну силу морської води. Наприклад, у німецькій медицині лікували такою водою хворих, починаючи з 18 сторіччя.

Також хочеться зазначити, що потім стали дуже часто призначати морське купання. Починаючи з 19 сторіччя це застосовувалося у лікуванні різних захворювань, відправляли хворих купатися у моря, яка б хвороба у них не була. І було дуже багато випадків одужання.

Хочеться зазначити, що плавати більшість людей почала у той же час. Нажаль, до того моменту, як почали практикуватися морські процедури. Цікаво, що люди навіть не розуміли, навіщо вчитись плавати у морі, якщо не працюєш моряком, в результаті чого тонули, якщо потрапляли у воду, в умовах аварії кораблів або в інших умовах. Також згадується заява вчених про то, що життя зародилося у воді. В першу чергу у розум приходить теорія Дарвіна. До цього факту дехто ставляться з недовірою. Не зважаючи ні на що вчені довели, що за складом морська вода приближена до плазми крові людини. Це може бути поясненням того, що багатьох людей тягне до моря.

Морська вода всіляко використовується в медицині. Наприклад, Спрей для носа на основі морської води є достатньо дієвим засобом для лікування захворювань носа. Також, морська вода з пантенолом є популярним засобом.

Ні для кого не таємниця, що у склад морської води входить велика кількість мінералів та інших корисних для людини речовин. Вчені пришли до думки, що там присутня вся таблиця Менделєєва. Дуже часто така думка присутня, коли говорять про корисні продукти харчування. Але морська вода – це не продукт харчування. Дуже доцільно замінити звичайну сіль на морську для приготування різних страв. Також дуже важливо що у всіх процесів, які життєво важливі для організму людини, саме морська вода стимулює і активізує. До того же зміцнює імунітет і посилює його здатність розправлятися із збудниками всіляких захворювань.

Дуже цікавий факт, що мінерали в морській воді поміщені в іонізовану форму. Завдяки цьому на організм людини вона цілющє впливає. Цей процес корисний, ураховуючи те, що окислювачів, що погано впливають на наші клітин дуже багато.