Дієтичне пісочне тістечко з чорницеюДуже смачне, соковите і корисне дієтичне пісочне тістечко з чорницями. У ньому я використала не сах.зам на основі стевії, а натуральну стевію. Замовила її в інтернет-магазині. Багато читала про неї, це повністю натуральне лікувальна рослина, його можна і дітям, і дорослим, воно не просто замінює цукор, воно дуже корисне. За смаком мені сподобалося – готове страва не гірчить, немає якогось специфічного присмаку. А чорничне тістечко, взагалі, незрівнянно: чи не нудотне, в міру солодке і соковите. Донька теж оцінила.

Інгредієнти : Для основи:  Борошно ц/з пшеничне: 100 гр. Борошно кукурудзяне: 60 гр. Оливкова олія: 8 гр. Яйце: 1 шт. Сир м’який 0%: 50 гр. Розпушувач: 1 ч.л. Сіль: щіпка Стевія : 3-4 гр.  Для начинки:  Чорниця: 200 гр. Молоко 0,5%: 100 гр. Кукурудзяний крохмаль: 5 гр. Борошно рисове: 5 гр. Сир м’який 0%: 70 гр. Яйце: 1 шт.  Стевія: за смаком

Рецепт дієтичного пісочного тістечка з чорницею:

Готуємо тісто: змішуємо сухі інгредієнти: борошно, сіль, розпушувач, стевію. Додаємо оливкову олію, яйце і м’який сир – замішуємо однорідне м’яке тісто. Загортаємо у плівку і прибираємо на 20 хвилин у холодильник.

У цей час підготуємо начинку: чорницю перетворити на пюре за допомогою блендера. Змішати яйце з крохмалем і борошном (якщо хочете, щоб начинка вийшла густою і щільною, то покладіть трохи більше крохмалю), додати стевію і пюре чорниці. На плиті розігріти молоко, додати в нього масу з чорницею і варити на середньому вогні, постійно помішуючи, поки суміш не почне густіти. Потім зняти з вогню, дати трохи охолонути і додати м’який сир. Все перемішати.

Тісто розділити на дві частини – одну велику, а другу зовсім маленьку (для верхнього шару – крихти). Маленьку частину прибрати в морозилку. Більшу частину розкачати в пласт за розмірами вашої форми. Я використовувала квадратну 24 на 24. Форму заздалегідь змастити оливковою олією. Викласти пласт тіста, зверху вилити чорничну начинку. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Потім витягнути. Дістати з морозилки тісто, натерти його на тертці і посипати зверху пирога і знову відправити в духовку на 10 хвилин.

Готовий пиріг остудити, але з форми не виймати. Прибрати в холодильник на пару годин, а потім витягнути з форми (я обережно перевернула на дошку – нічого не розвалилася), розрізати на невеликі квадрати і подавати до чаю. Це шалено смачно.